Skip to content

Każdy może zostać koneserem

Opublikowano w Galeria

W czwartek Dolce Vita miała przyjemność uczestniczyć w pierwszym spotkaniu z cyklu Wieczór Konesera. Zebrani w nieformalnej atmosferze poszerzali swoją wiedzę na temat wina, whisky i koniaku. Wszystko to pod czujnym okiem Przemysława Gwardzika z Pracowni Red Wine & Whisky. 

Goście zostali uraczeni białymi i czerwonymi winami organicznymi oraz tymi, produkowanymi metodą konwencjonalną. Na miłośników whisky czekała z kolei jej najpopularniejsza na świecie słodowa wersja, czyli Glenmorangie. Szlachetne trunki uzupełniła perliczka z wędzonymi naleśnikami oraz wykwintne przystawki. Po kolacji szef Kuchni, Marcin Leszczyński, zaprosił zebranych do odwiedzania restauracji Projekt 36 w Vilii AntoninA i odkrywania nowych potraw z wiosennego menu.

O oprawę muzyczną zadbała Ewa Hermann Baranowska, związana zawodowo z Filharmonią Bałtycką. Skrzypaczka przeniosła degustatorów w świat Władcy Pierścieni i Ojca Chrzestnego.

Więcej informacji: http://redwine.net.pl/

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Bądź pierwszy! Skomentuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *