Skip to content

Kategoria: Kulinaria

Kolacja Szefów Kuchni – jak zarazić pasją do gotowania i pomagania.

Opublikowano w Kulinaria

Najlepsi trójmiejscy szefowie kuchni postawili sobie za cel zorganizować przedsięwzięcie podczas, którego mogliby wykazać się swoim kulinarnym kunsztem i zebrać pieniądze dla potrzebujących. Swój pomysł wcielili w życie. W sobotę zorganizowali Kolację Szefów Kuchni, podczas której wspomogli fundację Kawałek Nieba. Czytaj dalej Kolacja Szefów Kuchni – jak zarazić pasją do gotowania i pomagania.

Przemysław Langowski Szef Kuchni Restauracji Magiel

Opublikowano w Kulinaria

Pasjonat o ogromnym talencie kulinarnym z niesamowitym wyczuciem smaku i wyobraźnią. Laureat wielu konkursów kulinarnych, posiadający bogate doświadczenie. W kuchni uwielbia eksperymenty, choć ceni sobie tradycję i prostotę – bazę dań zawsze stawią dla niego smaki rodzinnego domu.

Czytaj dalej Przemysław Langowski Szef Kuchni Restauracji Magiel

Kieliszki na Tkackiej

Opublikowano w Kulinaria

Nowe nowe miejsce na gdańskiej mapie gastronomicznej. Położone w samym centrum starego miasta, kusi przechodniów nietypowym wystrojem, ale przede wszystkim nietypową ofertą…
W rozmowie z Pauliną Marwińską, Artur Bielawski – właściciel lokalu „Kieliszki na Tkackiej”, od wielu lat związany z gastronomią. Pracował jako manager, szef kuchni, a polska gastronomia, nie kryje przed nim żadnych tajemnic.

Czytaj dalej Kieliszki na Tkackiej

Wołowina światowej klasy

Opublikowano w Kulinaria

Wiesław Stopa swoją hodowlę bydła założył kilkanaście lat temu, ale dopiero pół roku temu spełnił swoje marzenie do końca, zakładając prawdziwy steakhouse. W tego typu restauracjach daniem, które jest absolutnym numerem 1 jest stek z wołowiny. Ale w wypadku Delmonico Cut Steakhouse to wołowina wyjątkowa – Wagyu.

Czytaj dalej Wołowina światowej klasy