Skip to content

Kategoria: Kulinaria

„Z miłości do lokalności” – premiera książki Tomasza Jakubiaka

Opublikowano w Kulinaria

Tomasz Jakubiak to znany i lubiany gospodarz programu telewizyjnego pod tytułem „Jakubiak – z miłości do lokalności”. Popularny kucharz i dziennikarz kulinarny dał się poznać…

Czytaj dalej„Z miłości do lokalności” – premiera książki Tomasza Jakubiaka

Szczypta ciemności dodaje smaku

Opublikowano w Kulinaria

Kolacja w Ciemności (znana też jako Dine in the Dark) jest inicjatywą, która powstała w 2013 r. na terenie Litwy i szybko zyskała rozgłos. Pomysł spożywania posiłków w restauracjach pozbawionych światła rozpowszechnił się w krótkim czasie na Łotwie, w Estonii, Finlandii, a w 2014 roku dotarł także do Polski. 

Czytaj dalej Szczypta ciemności dodaje smaku

Wegańska eksplozja smaków

Opublikowano w Kulinaria

Jak mówią, jedzenie można skroić na miarę potrzeb i będzie nam przy tym sprawiać wiele przyjemności. Jola Słoma i Mirek Trymbulak, właściciele Atelier Smaku,  udowadniają, że bezglutenowa kuchnia wegańska może być zaskakująco dobra i zdrowa. Chociaż ich działalność ewoluowała i przybierała różna formę, to niezmiennie podchodzili do niej z wielkim zaangażowaniem. Oni wiedzą, że gotować trzeba z sercem. Czytaj dalej Wegańska eksplozja smaków

Zdobywać kulinarne szczyty.

Opublikowano w Kulinaria

Zdaniem Adriana Lukoszka – kucharz nigdy nie przestaje się uczyć. Wciąż musi być otwarty na nowe wyzwania. A wyobrażacie sobie lepsze wyzwanie od stażu w najlepszej restauracji na świecie? Nasz rodak zawojował Nomę wyróżnioną dwoma gwiazdkami Michelin! Uchylił nam rąbka tajemnicy i opowiedział o współpracy z René Redzepi. W życiu chcę doświadczyć i spróbować wszystkiego – zapowiada. Czytaj dalej Zdobywać kulinarne szczyty.

Warsztaty kulinarne z Agnieszką Mileczarek

Opublikowano w Kulinaria

Coach żywienia, a prywatnie żona Pascala Brodnickiego, Agnieszka Mielczarek w swojej książce „5 lat młodsza w 5 tygodni” uczy jak osiągnąć świeży i młody wygląd za pomocą diety. Z okazji premiery książki, w Studio Kulinarnym w Warszawie odbyły się warsztaty kulinarne z autorką. Czytaj dalej Warsztaty kulinarne z Agnieszką Mileczarek

Romantyzm mają we krwi.

Opublikowano w Kulinaria

Walentynkowa kolacja powinna odbyć się w intymnej atmosferze. Koniecznie przy świecach i świeżych kwiatach. Do tego wyszukane dania i afrodyzjak na rozgrzanie atmosfery. Z dala od zgiełku, gwaru i problemów. Z taką ofertą do swoich klientów wyszło bistro Family&Business. Jak mówi właściciel lokalu, Bartłomiej Sadowski, romantyczna oprawa i wyśmienite jedzenie zawsze wywołują zachwyt u kobiet. Panowie powinni zatroszczyć się o to, żeby to święto było w jakiś sposób wyjątkowe.

Czytaj dalej Romantyzm mają we krwi.

Modelka Kamila Szczawińska w kuchni

Opublikowano w Kulinaria

Zupy, kremy, sałatki, surówki, koktajle, lemoniady… Kamila Szczawińska dzieli się autorskimi pomysłami na wartościowe śniadania, obiady i kolacje. Znana modelka, psychodietetyk i spełniona mama dwójki dzieci udowadnia, że warto zaszczepiać w dzieciakach zamiłowanie do zdrowego gotowania już od najmłodszych lat. Pomoże w tym książka „Kuchnia dla całej rodziny”, która ukazała się nakładem Edipresse Książki. Czytaj dalej Modelka Kamila Szczawińska w kuchni